rakennustyöt

Takan muuraaminen, takka luonnonkivestä, paras takka, takkamuurari Levi, takkamuurari Saariselkä
Takkaluukut, takkamuurari, muuraustyöt Lappi

Muuraus- ja laatoitustyöt ovat erikoisalaani. Muuraan pääasiassa takkoja ja leivinuuneja. Myös väliseinämuuraukset, elementtipiippujen asennukset,  timpurin työt, lattiavalut, vedeneristykset ja laatoitukset kuuluvat toimenkuvaani.Toteutan kivestä kauniita ja kestäviä ratkaisuja, jotka säilyttävät arvonsa vuosikymmeniä. Luonnonkivi on elävä ja lämmin materiaali, joka taipuu osaavissa käsissä mitä erilaisimpiin muotoihin. Haasteelliset erikoistyöt ovat minulle mieluisia. Muotoilen luonnonkivistä ja laatoista lintuja, kaloja ja eläimiä toiveesi mukaisesti. Myös kohorappaamalla voi tehdä helposti ja edullisesti näyttäviä kokonaisuuksia tai elegantteja yksityiskohtia takkoihin, palomuureihin, piha-aitoihin tai vaikkapa sokkeliin.


Muuraus- ja laatoitustöitä teen enimmäkseen Suomessa sekä erityisesti kotijokeni toisella rannalla Norjassa.


Tekemiäni luonnonkivitöitä on mahdollista ihailla Lapin hiihtokeskuksissa. Saariselän, Pyhän, Levin, Ylläksen, Sallatunturin ja Rukan maisemista löytyy lukuisia julkisia ja yksityisiä kohteita, joiden muuraus- ja laatotustyöt olen toteuttanut.


Julkisissa kohteissa kuka tahansa voi käydä tutustumassa kätteni jälkiin. Kuusamon Tropiikin Monitoimihallin iso takka ja luonnonkivilattiat, Pyhän Pisteen liuskekivilattiat ja -portaat sekä Ylläksen Taiga-ravintolassa olevat Suomen korkeimmat takat ovat hyviä esimerkkejä töistäni.


Utsjoella asuvana olen tottunut siihen, että työn perässä pitää usein lähteä nöyrästi tien päälle. Lasken mielelläni tarjouksen rakennustöistä vaikka kohde olisi kauempana kuin parin tunturin takana.

Tero Ronkainen 27.12.2023